
Ez a fogás kiváló reggelire, tízóraira vagy éppen uzsonnára minden korosztály számára! Többféle gyümölcs is passzol hozzá, ezért az évszaknak megfelelően változatosan elkészíthető.
Hozzávalók:
- 5 dl görög joghurt (ha nincs, végy törököt és ha az sincs, tégy valamilyen textilt szűrőbe és csöpögtess le sima joghurtot, míg be nem sűrűsödik)
- 5 ek minél sötétebb és sűrűbb méz
- 2 ek dió
- 20 dkg friss bogyósgyümölcs
Elkészítése:
- Oszd el a joghurtot whiskys poharak aljára, vagy lapítsd el egy tányéron.
- Öntsd nyakon mézzel gazdagon, majd szórd meg dióval és a gyümölccsel.
- Tálald azonnal. Ha reggeli helyett ennéd, adj hozzá személyenként még 2 ek müzlit.
(forrás: hazisafrany.blogspot.com)