Mézes citromos öntet:
Hozzávalók:
6 ek extra szűz olívaolaj
3 ek frissen facsart citromlé
1 ek méz
tengeri só
frissen őrölt feketebors
Elkészítés:
A hozzávalókat egy tálban jól elkeverjük, ízlés szerint fűszerezzük.
Forrás: www.Jamie Oliver .com
Mézes-mustáros salátaöntet recept
hozzávalók 4 főre
- 1 ek méz
- 2 ek olívaolaj
- 2 tk dijoni mustár
- kisebb citrom felének a leve
- pici gerezd magyar fokhagyma finomra reszelve
- 1 tk fehér balzsamecet
- 1 ek víz
- frissen őrölt fekete bors
- só
forrás: Nosalty.hu
Mézes mustáros öntet
Szintén egy klasszikus, ami nemcsak salátákhoz, de húsok mellé is tökéletes.
Hozzávalók:
Méz
Magos mustár
Almaecet
Olívaolaj
Só
Tipp: tegyél bele egy kevés chilit, hogy még kontrasztosabb legyen az öntet.
Forrás: www.nlcafe.hu
Mézes, magos mustár
Van vele teendő, de a készítése és a fogyasztása is nagyobb öröm.
Hozzávalók 2,5 dl-hez:
• 10 dkg mustárliszt
• 10 dkg mozsárban enyhén tört barna mustármag
• 1 dl fehérborecet (vagy sima ecet 5%-ra hígítva)
• 1 gerezd zúzott fokhagyma
• 1 teáskanál szárított tárkony
• 1 csipet őrölt szegfűbors
• 2-3 evőkanál méz
• só, bors
• 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
Keverjük össze a mustárlisztet (őrölt mustármag, reformboltokban kapható) a tört mustármaggal, öntsünk rá szűk 1 dl langyos vizet és az ecetet. Fedjük le, tegyük félre ázni egy éjszakára. Másnap fűszerezzük a többi hozzávalóval, keverjük hozzá az olajat és a mézet. A krémet szedjük üvegbe, hűtőben tároljuk, sokáig eláll.
forrás: www.nlcafe.hu