Saláták

Prosciutto, kék sajt, rukkola saláta  lépes méz darabkákkal és dióval

 fehérbor ecetes öntettel.

mézeskrémes mézes krémes

Hozzávalók:

A kedvenc sonkánk, a képen prosciutto

A kedvenc sajtunk, a képen kék sajt

Friss rukkola

Lépes méz darabkák

Dió

Az öntethez:

2 ek. fehérbor ecet

4 ek. olíva olaj

Frissen őrölt feketebors

Só, amilyet jónak tartunk

Az eredeti receptben prosciutto és kék sajt szerepel. Én viszont azt gondolom, hogy legyünk merészek és használjuk a kedvenceinket, ha épp nem ezek :-).

Kezdjük az öntettel. keverjük össze az ecetet és az olíva olajat, ízesítsük ízlés szerint. Tegyük egy "segéd" tányérra a rukkolát és locsolgassuk rá az öntet egy részét. Hagyjuk állni.

 A szerviz tányérra helyezzük el a sonka szeleteket, tördeljük rá a sajtot, majd a rukkolát is és jól elegyítsük az egészet. Díszítsük a lépes mézzel és dióval és végül a kész összeállítást is locsoljuk meg az öntettel.

Forrás: www.fingerforkknife.com


Mézes balzsamecetes saláta:

A Vacsoracsata című műsorban láttam Ádok Zoli prezentálásában és nagyon felcsigázta a fantáziámat.

Azóta elég gyakran elkészítem magában, pirítóssal, vagy hús mellé.

mézeskrémes mézes krémes Hozzávalók:
2 fürt koktélparadicsom
1 piros kaliforniai paprika
1 sárga kaliforniai paprika
1 doboz rukkola
1 doboz madársaláta
1 jégsaláta
1 csomó újhagyma
20 dkg görög Feta
2 csomag olasz mozarella
friss bazsalikomlevél
kevés oregano
ízlés szerint morzsolt rózsabors

Dressing:
1-2 ek méz
1 ek mustár
2-3 ek balzsamecet
extra szűz olivaolaj


forrás: rtlklub.hu/musorok/vacsoracsata 


Mézes balzsamecet öntetes mozarella saláta:

mézeskrémes mézes krémes

Hozzávalók:

az öntethez:
5-6 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál méz
1 teáskanál balzsamecet

bors

A salátához:
2-3 golyó mozzarella
4-5 paradicsom
egy marék rukkola

Elkészítés:
A paradicsomot és a rukkolát megmossuk. Egy habverővel összekeverjük az öntet hozzávalóit. A paradicsomot és a mozzarellát felszeleteljük, csigavonalban váltakozva egy tálra tesszük őket. Rátépkedjük a rukkolát, majd rácsurgatjuk az öntetet úgy, hogy mindenhová jusson.
Én még szórtam rá pár levél bazsalikomot, és aki úgy szeretné, pirított kenyérkockákkal is megkoronázhatja, úgy kiadósabb.
Az egész készen van néhány perc alatt, és higgyétek el, az öntet miatt nagyon érdemes kipróbálni

forrás: kiflieslevendula.blogspot.hu


Májusi saláta mézes öntettel

mézeskrémes mézes krémes

Hozzávalók:

  • 1 tömör fejes saláta
  • 20 dkg spenót
  • 1 csomag újhagyma
  • 1 csomag nagy szemű piros retek
  • Az öntethez:
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • őrölt fehérbors
  • 1 szűk evőkanál méz
  • A tálaláshoz:
  • kemény tojás szeletelve
  • paradicsomszeletek
  • sonka szeletelve

Elkészítés:

Az összes zöldségfélét megtisztítom, megmosom. A saláta- és spenótleveleket eltépkedem, a hagymát zöldjével felkarikázom, a retket durvára reszelem. Az öntethez valókat összekeverem.

4 tányérba osztom a salátaleveleket, ráhalmozom a spenótleveleket, a hagymakarikákat és a retket. A tojás, paradicsom, sonka szeleteket elosztom a tányérokon, majd az öntettel meglocsolom, és azonnal tálalom.

Forrás: mindmegette.hu


Balzsamos-mézes-epres saláta kacsahússal és körtével

mézeskrémes mézes krémes

Hozzávalók:

  • 2 személynek:
  • 15 dkg eper
  • 10 djg salátakeverék (rukkola, madársaláta stb…
  • 2 kacsacomb sütve
  • 5 dkg kéksajt
  • 5 dkg dió
  • A körtéhez:
  • 1 db körte
  • 0,3 dl száraz rosé bor
  • 1 dl víz
  • 3 evőkanál méz
  • csipet fahéj
  • Az öntethez:
  • 0,5 dl balzsamecet
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • csipet só

Elkészítés:

A párolt körtéhez kettévágjuk és megpucoljuk a körtét, magházát óvatosan kivájjuk. A bort és a vizet felforraljuk, ízesítjük mézzel, fahéjjal és borssal, majd beletesszük a körtét ,és közepes hőfokon félpuhára főzzük.

Az öntethez a balzsamecetet egy kis zárható befőttesüvegbe öntjük, hozzáadjuk a mézet és a csipet sót. Addig rázzuk, míg feloldódik a méz, majd hozzáadjuk az olajat, és újból összerázzuk.

A salátakeveréket a tányér közepére helyezzük, meglocsoljuk ezzel a balzsamecetes öntettel. A kacsacombról lefejtjük a húst, és a salátára tesszük. A kihűlt körte közepébe kéksajtot morzsolunk, és a hús mellé helyezzük. Az epret felszeleteljük, és a salátára tesszük. Végezetül, a diót durvára törjük, és megszórjuk vele a salátát.

Megjegyzés:

Ez a saláta bármilyen szárnyas húsból készülhet. A körtés-fűszeres borból forralt bor is készülhet.

forrás: mindmegette.hu


 Vörös boros mézes gyümölcs saláta

mézeskrémes mézes krémesHozzávalók:

Saláta:

Zöld saláta keverék

Friss eper szeletelve

Friss ananász nagyon vékony szeletekre vágva

Mandarin, narancs

Lila hagyma, nagyon vékony szeletekre vágva

Öntet:

1/3 bögre (80ml) vörös borecet
1/4 bögre (60ml) méz
1/4 cbögre (60ml) light olive oil
2 ek narancslé (leginkább frissen facsart)

1,5 ek dijoni mustár
1/2 tk tengeri só, vagy amilyet jónak tartunk
frissen őrölt bors

Keverjük össze az öntet hozzávalóit és tegyük félre.

Készítsük el a salátát és az öntet egy részét öntsük rá. Keverjük át óvatosan az öntettel a salátát és tegyük a hűtőbe. A maradék öntetet szintén helyezzük a hűtőbe. Tálalás előtt a maradék öntettel is locsoljuk meg a salátánkat.

forrás: barefeetinthekitchen.blogspot.hu

Hogy áll a mézescsupor?


A 2020-as évben kiszállítást már csak GLS futárszolgálattal vállalunk.

A 12.21. hétfő estig leadott rendeléseket 22-én még feladjuk, amit elvileg 23-án szerdán kézhez kapnak.
Személyesen 12.21-én hétfőn 14:00-18:00 között tudnak vásárolni a 1162 Budapest, Irha u. 31 szám alatt.
2021.01.04-én kezdünk!

Megértésüket köszönjük.

Marci bácsi méhészete

Tovább a termékekhez